بازی Assassins Creed: Valhalla یکی دیگر از عناوین جذاب سری فرقه‌ی قاتلین است که داستان آن به سال‌های ۸۷۲ الی ۸۷۸ میلادی و دوران وایکینگ‌ها برمی‌گردد. این بازی در سال ۲۰۲۰ منتشر شده و تاکنون نسخه‌ی ویژه‌ی همه‌ی کنسول‌های بازی نسل جدید و قبلی و همین‌طور ویندوز آن منتشر شده است. در طراحی بازی از موتور گرافیکی Anvil که محصولی از خود Ubisoft است، استفاده شده و توسعه‌ی بازی نیز توسط همین کمپانی صورت گرفته است.

قبل از نصب کردن بازی دقت کنید که این بازی نسبتاً سنگین و گرافیکی است و اگر بخواهید آن را در مانیتورهای فول اچ‌دی بازی کنید هم کارت گرافیک نسبتاً خوبی نیاز دارید، چه برسد به رزولوشن 4K که طبعاً سخت‌افزاری بهتری می‌طلبد. البته تنظیمات گرافیکی سبک‌تر، سرعت اجرای بازی را بیشتر می‌کند اما حداقل سخت‌افزار موردنیاز بازی را حتماً بررسی کنید. در ادامه به سخت‌افزار حداقلی و توصیه شده برای این بازی می‌پردازیم.

موتور گرافیکی Anvil یکی از محصولات جالب یوبی‌سافت است که در سال ۲۰۰۷ رونمایی شد اما در گذر زمان ارتقا یافت. تا سال ۲۰۰۹ نام این موتور گرافیکی Scimitar بود و سپس به Anvil تغییر کرد و در سال ۲۰۲۰ نیز با نسخه‌ی جدید آن که AnvilNext نامیده شده و تاکنون نسخه‌ی 2.0 آن نیز معرفی شده، سر و کار داریم. Anvil در موتور گرافیکی در طراحی بازی‌های سری فرقه‌ی قاتلین به کار رفته و جدیدترین نسخه‌ی آن که AnvilNext 2.0 است، در طراحی بازی‌های سنگین و گرافیکی امروزی شامل Assassin's Creed Odyssey و Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands به کار رفته است. به همین علت است که گرافیک بازی Assassins Creed: Valhalla بسیار زیبا و گاهی خیره‌کننده است. البته برای اجرا کردن بازی با تنظیمات گرافیکی بالا، به سخت‌افزار بسیار خوبی نیاز دارید. این بازی در کنسول Xbox Series X با رزولوشن 4K اجرا می‌شود و همان‌طور که می‌دانید قدرت پردازنده‌ی گرافیکی این کنسول، حدود ۱۲ ترافلاپس است.

سیستم مورد نیاز Assassin’s Creed: Valhalla

در صحنه‌های شلوغ و مبارزه‌ها، پردازنده‌ی اصلی نیز به چالش کشیده می‌شود، لذا به فکر یک پردازنده‌ی حداقل ۴ هسته‌ای با معماری جدید باشید.

سیستم مورد نیاز Assassin’s Creed: Valhalla

حداقل کارت گرافیک و سخت‌افزار لابرم برای بازی Assassins Creed: Valhalla

پردازنده: Core i5-4460 یا Ryzen 3 1200

کارت گرافیک: GTX 960 انویدیا یا Radeon R9 380 ای‌ام‌دی

رم: ۸ گیگابایت

رم ویدیویی: ۴ گیگابایت

حافظه‌ی ذخیره‌سازی: ۵۰ گیگابایت

سیستم عامل: ویندوز ۱۰ و فقط نسخه‌ی ۶۴ بیتی ویندوز ۱۰ پشتیبانی می‌شود!

با این سیستم، قطعاً اجرا کردن بازی با رزولوشن 4K امکان‌پذیر نیست و در واقع بازی مرتباً تیک می‌زند و لگ خواهد داشت. این سخت‌افزار برای اجرا کردن بازی با رزولوشن و تنظیمات گرافیکی پایین مناسب است. به عنوان مثال برای مانیتورهای 1366 در 768 پیکسلی لپ‌تاپ‌های معمولی، چنین سخت‌افزاری مناسب محسوب می‌شود.

سیستم بهینه برای اجرا کردن روان بازی Assassins Creed: Valhalla

پردازنده: Core i7-4790 یا Ryzen R5 1600 ای‌ام‌دی

کارت گرافیک: GTX 1060 انویدیا یا RX 570 ای‌ام‌دی

رم: ۸ گیگابایت

رم ویدیویی: ۶ گیگابایت

حافظه‌ی ذخیره‌سازی: ۵۰ گیگابایت

سیستم عامل: ویندوز ۱۰ (فقط نسخه‌ی ۶۴ بیتی)

سرعت اجرای بازی اسسین کرید والهالا توسط برخی از کارت گرافیک‌های امروزی در نمودار زیر نمایش داده شده است. دقت کنید که خط قرمز عمودی، مینیمم سرعت قابل قبول است و لذا کارت گرافیک‌هایی نظیر RX 460 و RX 560 حداقل سرعت قابل قبول را دارند. در میان کارت گرافیک‌های لپ‌تاپی هم مدل GTX 970M که از مدل‌های برتر لپ‌تاپی است، برای اجرای این بازی کفایت می‌کند. برای اجرا کردن بازی با سرعت بیش از ۵۰ فریم بر ثانیه که سرعتی روان و عالی است، می‌بایست لااقل GTX 1060 انویدیا را داشته باشید. در میان محصولات لپ‌تاپی هم RTX 2060 Mobile با سرعت خوبی این بازی را اجرا می‌کند. البته فراموش نکنید که رزولوشن و تنظیمات گرافیکی در سرعت اجرا بسیار موثر است.

چک کردن سخت‌افزار سیستم و مقایسه با سیستم موردنیاز بازی‌ها

برای چک کردن مشخصات سخت‌افزاری کامپیوتر یا لپ‌تاپ، روش‌های مختلفی وجود دارد که قبلاً در مقاله‌ای به آن پرداختیم. نیازی به باز کردن کیس یا مراجعه به سایت سازنده‌ی لپ‌تاپ نیست بلکه بدون دسترسی به اینترنت و صرفاً با اجرا کردن دستوراتی در محیط ویندوز، می‌توانید سخت‌افزار سیستم را بررسی کنید.

اما چطور کارت گرافیک و پردازنده‌ی سیستم خویش را با آنچه در سیستم موردنیاز و سیستم پیشنهادی برای اجرای بازی‌ها ذکر شده، قیاس کنیم؟

اشتباه بسیاری از کاربران مبتدی و گیمرهای مبتدی این است که وقتی می‌خواهند کارت گرافیک را مقایسه کنند، فقط می‌پرسند:

کارت گرافیک این سیستم چند گیگابایت رم دارد؟!

و در مورد پردازنده هم فقط می‌پرسند چند هسته‌ای است؟

اما در واقع مقدار رم ویدیویی، مشخص‌کننده‌ی قدرت پردازشی هسته‌ی کارت گرافیک نیست! و هسته‌های پردازنده‌های مختلف Intel و AMD نیز یکسان نیست. تنها راه مقایسه‌ی صحیح و منطقی، این است که عملکرد پردازنده‌ها و کارت گرافیک‌ها در تعدادی بازی سبک و سنگین را با هم قیاس کنید و یک جدول رده‌بندی تشکیل دهید. البته این کار را وب‌سایت‌های تخصصی بررسی سخت‌افزار برای شما انجام داده‌اند و کافی است مدل گرافیک و پردازنده‌ی سیستم خویش. به مقالات زیر توجه فرمایید: