بازی Visage یکی بازیهای ژانر توهم و وحشت است که داستان آن در خانهای اسرارآمیز روایت میشود. دوربین بازی اول شخص است و با استفادهی بهینهای که از موتور گرافیکی Unreal Engine 4 شده، محیط تاریک بازی، حالتی واقعی و صدالبته ترسناک پیدا کرده است و در واقع یکی از ترسناکترین بازیهای کامپیوتری تا به امروز، عنوان Visage است. این بازی توسط SadSquare Studio ساخته شده و در سال ۲۰۲۰ برای ویندوز، پلیاستیشن ۴ و همینطور ایکسباکس وان منتشر شده است.
اما چه کارت گرافیک و پردازندهای برای اجرای خوب بازی نیاز داریم و چه سیستمی حداقل مشخصات لازم برای اجرا کردن این بازی را دارد؟ در ادامه به پاسخ این سوالات میپردازیم.
نورپردازی محیط تاریک خانهی اسرارآمیز بازی Visage بسیار عالی و شبیه به دنیای واقعی است اما فراموش نکنید که برای تجربه کردن اجرای روان و بدون تیک بازی با تنظیمات گرافیکی حداکثر، به کارت گرافیک نسبتاً خوبی نیاز دارید. اگر تنظیمات نورپردازی و سایهها را کاهش دهید، شاید با سیستمهای نسبتاً ضعیف هم این بازی بسیار ترسناک به خوبی اجرا شود.
خوشبختانه در ساخت بازی از توانمندیهای موتور گرافیکی Unreal Engine 4 به خوبی استفاده شده و در مجموع این بازی روی سیستمهای نسبتاً ضعیف هم به خوبی اجرا میشود و گرافیک آن مثالزدنی است.
حداقل سختافزار موردنیاز برای اجرای بازی Visage
پردازنده: Core i3 اینتل (نسل ۶ به بعد) یا Ryzen 3 ایامدی
کارت گرافیک: GTX 950 انویدیا یا Radeon R7 370 ایامدی
رم: ۶ گیگابایت
رم ویدیویی: ۲ گیگابایت
حافظهی ذخیرهسازی: ۱۰ گیگابایت
سیستم عامل: ویندوز ۷ یا نسخههای جدیدتر ویندوز شامل ویندوز ۸ و ویندوز ۱۰
اما با چنین سیستمی، مجبور میشوید که تنظیمات گرافیکی بازی را قدری کاهش دهید. البته در لپتاپهایی که صفحه نمایش رزولوشن ۱۳۶۶ در ۷۶۸ پیکسل دارد، کارت گرافیک موردنیاز، ضعیفتر خواهد بود و در کامپیوترها هم میتوانید رزولوشن اجرای بازی را کاهش دهید تا سرعت بهتر شود.
سیستم پیشنهادی برای اجرای خوب بازی Visage
پردازنده: Core i5 اینتل (نسل ۶ به بعد) یا Ryzen 5 ایامدی
کارت گرافیک: GTX 1060 انویدیا یا Radeon RX 480 ایامدی
رم: ۸ گیگابایت
رم ویدیویی: ۳ گیگابایت
حافظهی ذخیرهسازی: ۱۰ گیگابایت
سیستم عامل: ویندوز ۷ یا نسخههای جدیدتر ویندوز شامل ویندوز ۸ و ویندوز ۱۰
در تصویر زیر برخی از کارت گرافیکهای جدید که این بازی را با حداقل سرعت قابل قبول اجرا میکنند معرفی شده است. دقت کنید که خط قرمز، مینیمم سرعت قابل قبول است که ۳۰ فریم بر ثانیه در نظر گرفته میشود. سرعتهای کمتر، به این معنی است که کارت گرافیک بازی را خوب و روان اجرا نمیکند و لذا ممکن است انجام بازی راحت نباشد!
چک کردن سختافزار سیستم و مقایسه با سیستم موردنیاز بازیها
برای چک کردن مشخصات سختافزاری کامپیوتر یا لپتاپ، روشهای مختلفی وجود دارد که قبلاً در مقالهای به آن پرداختیم. نیازی به باز کردن کیس یا مراجعه به سایت سازندهی لپتاپ نیست بلکه بدون دسترسی به اینترنت و صرفاً با اجرا کردن دستوراتی در محیط ویندوز، میتوانید سختافزار سیستم را بررسی کنید.
اما چطور کارت گرافیک و پردازندهی سیستم خویش را با آنچه در سیستم موردنیاز و سیستم پیشنهادی برای اجرای بازیها ذکر شده، قیاس کنیم؟
اشتباه بسیاری از کاربران مبتدی و گیمرهای مبتدی این است که وقتی میخواهند کارت گرافیک را مقایسه کنند، فقط میپرسند:
کارت گرافیک این سیستم چند گیگابایت رم دارد؟!
و در مورد پردازنده هم فقط میپرسند چند هستهای است؟
اما در واقع مقدار رم ویدیویی، مشخصکنندهی قدرت پردازشی هستهی کارت گرافیک نیست! و هستههای پردازندههای مختلف Intel و AMD نیز یکسان نیست. تنها راه مقایسهی صحیح و منطقی، این است که عملکرد پردازندهها و کارت گرافیکها در تعدادی بازی سبک و سنگین را با هم قیاس کنید و یک جدول ردهبندی تشکیل دهید. البته این کار را وبسایتهای تخصصی بررسی سختافزار برای شما انجام دادهاند و کافی است مدل گرافیک و پردازندهی سیستم خویش. به مقالات زیر توجه فرمایید:
سیارهی بازی